Humanitarna pomoć dm-a izbeglicama sa Bliskog istoka

 

„Budi promena koju želiš da vidiš u svetu” Mahatma Ghandi

 

Broj izbeglica koji je prošao kroz Srbiju: od početka 2015. godine iznosi oko 350.000.

 

U želji da damo svoj humanitarni doprinos i pomognemo izbeglicama sa Bliskog istoka, koje su bežeći od građanskih ratova i sukoba u svojim zemljama, pronašle privremeni smeštaj u Beogradu, 23.09.2015. u prostorijama „Miksališta” u saradnji sa fondacijom ADRA, podelili smo donaciju od 252 paketa sa sredstvima za higijenu, bebi pelenama i hranom.

 

Ovom humanitarnom akcijom želeli smo da pružimo podršku i pomognemo ljudima, među kojima je veliki broj žena i dece, koji su prinuđeni da spavaju pod otvorenim nebom, bez hrane, vode i osnovnih higijenskih uslova.

dm na „Božićnom bazaru“

 

Međunarodni ženski klub iz Beograda svake godine organizuje humanitarni „Božićni bazar“ koji se održava u decembru mesecu na Beogradskom sajmu. Poslovne žene i žene ambasadora, ostvaruju odličan prihod prodajom ulaznica i raznovrsnih proizvoda iz Srbije i celog sveta, koji je usmeren u humanitarne svrhe.

 

Učestvuje preko 40 zemalja, a posetioci Beogradskog sajma uživaju u ponudi karakterističnih proizvoda iz različitih zemalja. Izložu se ručno rađeni predmeti, suveniri, jela nacionalne kuhinje, odeća, obuća, knjige, takođe je organizovana i tradicionalna lutrija. 

 

Dobrotvorni bazar poseti oko 5.500 ljudi, a novinu je prošle godine predstavljao „Austrian kid´s corner”, gde su i najmlađi dobili priliku da budu u ulozi prodavca i prodaju sitnije proizvode pod motom „kids for kids”.

 

U okviru austrijskog štanda, dm je takođe tradicionalno ponudio raznovrsnu paletu proizvoda sopstvene marke, a neki od dm zaposlenih su bili angažovani na prodaji robe i ulaznica na sajamu, i na taj način dali svoj doprinos ovoj humanitarnoj organizaciji.

Top