Društveno odgovorni kroz asortimansku ponudu


Kada je u pitanju ponuda proizvoda koji se mogu kupiti u dm drogerijama, dm-u je, osim širine asortimana, stalo i do toga da kroz svoj asortiman pokaže vrednosti iza kojih stoji. Tako je u aprilu 2019. dm pokrenuo kampanju pod sloganom „OSVESTI SE“, sa namerom da svojim kupcima ponudi alternative u odnosu na konvencionalne proizvode i podstakne ih na savesnije delovanje.


 
Društveno odgovorni kroz naše kampanje


Jedan od osnovnih dm-ovih principa glasi: „Kao zajednica delujemo za primer u našoj sredini“. Zbog toga kroz sve naše društveno-odgovorne kampanje želimo da podstaknemo kupce na savesnije delovanje i da istovremeno služimo kao primer drugima. Takvo nastojanje je dovelo do toga da je dm od 2012. uveo naplatu velikih kesa sa ciljem smanjenja njihove potrošnje, dok od naplate malih kesa, koja je krenula od novembra 2018, dm od svake prodate kese odvaja 1 RSD za ekološke projekte u Srbiji. Još jedan od načina promovisanja ekološki prihvatljivih rešenja koja su manje štetna za životnu sredinu, jeste uvođenje doživotne garancije na dm pamučnu torbu. Pod sloganom „Trajna torba za ceo život“, kompanija dm je omogućila kupovinu dm pamučne torbe koju vlasnici mogu besplatno zameniti novom ukoliko se postojeća ošteti ili pocepa.


 
Društveno odgovori kroz odnos prema zaposlenima


Slogan „Tu sam čovek, tu kupujem“ važi takođe i za sve zaposlene u dm-u. Zato je od 2018. godine pokrenuta dm akademija, interni program za sticanje zvanja drogeriste, kroz koji zaposleni u dm-u imaju mogućnost da steknu profilisana stručna znanja kako bi bili što kompetentniji i stručniji u odnosu sa kupcima. dm svojim zaposlenima nudi takođe i mogućnost školovanja i obuka u drugim zemljama kao i besplatne časove nemačkog jezika.

Top