dm i Blic Žena podržavaju različitost, samopouzdanje i dame našeg društva!


Kao jednu od integralnih vrednosti naše kompanije, dm slavi i podržava različitost kao vrednost koja nas uči poštovanju, toleranciji, lepoti. Kroz podršku akciji Blic Žene obraćamo se damama našeg društva porukom da su savršene baš takve kakve jesu, u svim svojim različitostima. Upravo u slavu te različitosti, tri žene su ispričale svoje realne životne priče:

Marija Matić (24), devojka iz Kosjerića, je usled zlokobnog tumora ostala bez noge kad je bila tinejdžerka. Danas, nakon operacije i ponovnog učenja da hoda, živi, studira i radi u Beogradu. Komšije s Voždovca su već navikle na njen osmeh, neukrotivu kosu i protezu ukrašenu cirkonima i tetovažama, posebno oni koji koriste gradski prevoz kojim se ide od studentskog doma "Mika Mitrović" do Filološkog fakulteta, čiji je redovni student, sada već, završne godine. Pored toga, radi u jednom kol-centru, izlazi i vodi aktivan život, baš kao njeni vršnjaci.

Milica Ćirić (31) iz Novog Sada svim srcem je stremila samo jednom cilju – da postane novinarka, iako je slepa gotovo od rođenja. To što je slepa gotovo od samog rođenja nije je sprečilo da završi prvo gimnaziju, potom i dva fakulteta, da bi danas bila jedan od najzapaženijih mladih novinara u redakciji novosadskog “Dnevnika”.

Bojana Marković (42), predsednica Udruženja za borbu protiv dijabetesa Grada Beograda „Plavi krug“, lepa je, uspešna, nasmejana i nadasve hrabra devojka s misijom da pomaže drugima. Kroz život ide čvrstim korakom i nikada se ne žali iako je još kao devojčica obolela od vitiliga, a potom i od dijabetesa. Vitiligo, autoimuno oboljenje usled kojeg koža gubi pigment i postaje osetljivija, Bojana je dobila kada je imala samo devet godina, a dijabetes je stigao dve godine kasnije. Često voli da se našali sa svojim vitligom pa kaže: „Mi s belim flekicama smo baš posebni jer se razlikujemo od ostalih.“

Kroz podršku kampanjama koje se obraćaju ženama, savršenim u svojim nesavršenostima, onima koje vole sebe takve kakve jesu i koje prihvataju sve svoje nedostatke i vrline, dm je zajedno sa Blic Ženom poslao jaku poruku - Lepota dolazi iznutra, a unutrašnji mir i zadovoljstvo su pokretači i inicijatori velikih dela.
Top