Zajedno jedni za druge!


Kao društveno-odgovorna kompanija, dm uvek teži tome da pruži podršku svim društvenim grupama kojima je ona potrebna. Prateći svoju korporativnu vodilju “Zajedno jedni za druge”, dm kompanija je darivala ovog puta dve organizacije koje pružaju podršku pojedincima sa specifičnim potrebama i interesima.

U okviru Saveza slepih Srbije, darivali smo učesnice Konferencije slepih žena dm paketima. Dok smo u okviru Sajma Humanosti, zajedno sa udruženjem Čepom do osmeha, poklonili pakete učesnicima, a paketićima smo darovali i najmlađe učesnike sajma, koji su učestvovali na izradi mozaika.


Savez slepih Srbije je osnovan 1946. godine. Nastao je kao rezultat težnje slepih da rade organizovano na ostvarivanju svojih specifičnih potreba i interesa. To je reprezentativna organizacija slepih u Srbiji, a najveća je što se tiče udruženja slepih, kako po broju članova, tako i po aktivnostima koje vrši u cilju zadovoljavanja potreba i interesa svojih članova i ove kategorije osoba sa invaliditetom uopšte.

Udruženje “Čepom do osmeha” uspešno sprovodi akciju sakupljanja plastičnih čepova kako bi osnažili i pružili podršku pojedincima i porodicama osoba sa invaliditetom, odvajanjem plastičnih čepova čime unapređuju sistem odvajanja čvrstog otpada u Srbiji i omogućavaju im lakše funkcionisanje u svakodnevnom životu. Ideja za akciju Čepom do osmeha rodila se još 2008. godine, vremenom je rasla, da bi 2012. godine i zvanično započela sa svojim radom i uspesima. Danas je ovo najmasovnija akcija u Srbiji i regionu, koja okuplja preko 2000 aktivnih volontera.

Top