Podržavamo naše heroine: Kompanija dm obradovala poklonima mame dece oštećenog sluha u Kragujevcu


Kompanija dm obradovala je novogodišnjim paketima mame čija deca pohađaju Školu sa domom za učenike oštećenog sluha u Kragujevcu. Za ove mame heroine, pripremljeno je 92 paketića, u robnoj vrednosti 344.185,00 dinara.
Drogerijski lanac dm važi za jednu od društveno najodgovornijih kompanija u zemlji koja uvek teži da ukaže na izazove sa kojima se društvo susreće.
„Godinama radimo na tome da budemo snažan oslonac zajednice u kojoj živimo i poslujemo. Ukazujemo na različite poteškoće koje postoje u društvu, kao i na društveno osetljive kategorije kojima je potrebna pomoć i podrška. Kroz brojne aktivnosti nastojimo da budemo podrška ženama, kao i oslonac koji će ih osnaživati. Sprovodimo brojne inicijative kako bismo poboljšali njihov položaj u društvu i bili njihov vetar u leđa, pa je kao prirodan sled tih aktivnosti usledila i donacija ka mamama čija deca imaju posebne potrebe. Tu smo da im odamo priznanje za njihovu požrtvovanost i ulepšamo prazničnu svakodnevicu“, rekao je Božidar Grabović, regionalni menadžer u kompaniji dm.
Koliko je donacija značajna za jednu ovakvu ustanovu, otkriva direktor Škole sa domom za učenike oštećenog sluha u Kragujevcu.
„Uvek se radujemo i srećni smo kada uz pomoć dobrih ljudi možemo da obradujemo našu decu i njihove porodice. Naročito u predstojećim danima kada nam stižu praznici i kada su porodice ponovo na okupu. Svakodnevno smo svedoci koliko su naši roditelji hrabri, požrtvovani, nesebični i neumorni i iz tog razloga nam je posebno drago što je ideja da se obraduju i daruju majke i hraniteljke naše dece. Zahvaljujemo kompaniji dm na darovima i nadamo se da će nas uskoro ponovo posetiti“, napominje Mladen Šurlan direktor škole.

Praznično darivanje naših heroina: Kompanija dm obradovala poklonima mame dece iz Specijalne škole u Vranju

Kompanija dm obradovala je novogodišnjim paketima mame čija deca pohađaju Školu za osnovno i srednje obrazovanje „Vule Antić“ u Vranju. Za ove mame heroine, pripremljeno je 87 paketića, u robnoj vrednosti 306.111,00 dinara.
Drogerijski lanac dm, koji važi za jednu od društveno najodgovornijih kompanija u zemlji, odlučio je da kraj godine ulepša najrazličitijim grupama u našem društvu, između ostalog, priređujući novogodišnju posetu ovim damama iz Vranja.

„Mogućnost da pomognemo lokalnoj zajednici smatramo privilegijom, primenjujući na svakom koraku našu vodilju ‘Čovek u centru poslovanja’. Jedan od prioritetnih ciljeva kompanije dm je osnaživanje žena. Pomoć mamama čija deca pohađaju školu ‘Vule Antić‘ vidimo kao način da im odamo priznanje za požrtvovanost i hrabrost. Mi ćemo i u narednom periodu nastojati da podržavamo zajednicu u kojoj živimo i poslujemo, a nadam se da ćemo na tom putu biti inspiracija i drugima“, rekla je Maja Pavlović regionalna menadžerka u kompaniji dm.
Direktor škole istakao je da je donacija kompanije dm od velikog značaja za njihovu ustanovu i da im je ova vrsta podrške uvek dobro došla.
„Biti mama je veliki izazov. Biti mama detetu sa smetnjama u razvoju - još veći. Te mame su kao i sve druge mame: vole svoju decu, brinu o njima, prate kada je izašao prvi zubić, kada je dete progovorilo, kada je prohodalo... Bore se kao lavice da bi im obezbedile sve što im treba za uspeh u životu...Međutim, i njima treba pauza, treba im pažnja bilo koje vrste, zbog toga je značajan humani gest kompanije dm. Izuzetno smo zahvalni u naše ime i ime svih majki koje će primiti pakete“, kaže Nebojša Cvetković direktor Škole za osnovno i srednje obrazovanje „Vule Antić“.
Osim spomenutih poklona, dm završava godinu rekordnim donacijama, u ukupnom iznosu od 29,1 miliona dinara, od čega je 8,3 miliona dinara u novcu, dok je 20,8 miliona dinara u vidu kupovine neophodne opreme i robe.
Drogerijski lanac nastavio je da sprovodi društveno odgovorne aktivnosti kroz već prepoznatljive kampanje i projekte kao što su Giving Friday, Movember, Zasadi drvo, ali i da upućuje donacije onima kojima je to najpotrebnije prilikom svakog otvaranja i reotvaranja dm drogerija. Uz to, dm je podržao i najrazličitije organizacije i grupe koje imaju za cilj da našu zajednicu učine boljim mestom za život.

Top