NACIONALNO PRIZNANJE dm-u ZA DRUŠTVENO ODGOVORNO POSLOVANJE!


Kompanija dm drogerie markt dobitnik je Nacionalne nagrade za društveno odgovorno poslovanje "Đorđe Vajfert" za 2020. godinu, koju dodeljuje Privredna komora Srbije. Drogerijski lanac poneo je ovo odlikovanje zahvaljujući projektu pošumljavanja „Zasadi drvo“ koji je pokrenuo zajedno sa Adria Media Group-om i institucionalnim partnerima. Projekat „Zasadi drvo“ dobio je epitet najveće akcije pošumljavanja budući da je do danas, zahvaljujući projektu, naša zemlja postala bogatija za više od 153.000 mladih stabala.

„Ovaj poduhvat usledio je kao prirodni nastavak zelenih inicijativa naše kompanije koja je oduvek bila usmerena na kontinuirano unapređivanje ekoloških kriterijuma u gotovo svim segmentima poslovanja. Šira javnost godinama unazad prepoznaje dm kao ekološki osvešćenu kompaniju, a posebno nas raduje kada ta priznanja stižu od stručne zajednice. Filozofija naše kompanije temelji se na društveno odgovornim postulatima na koje smo ponosni i koje nastojimo da prenesemo na zajednicu u kojoj živimo i poslujemo. Ovakva priznanja su nam podstrek da nastavimo da negujemo ovu praksu“, izjavila je Svetlana Jovanović Mitić, marketing menadžer dm drogerie markt Srbija.

Ovo je drugi put da kompanija dm osvaja nagradu „Đorđe Vajfert“, budući da je pre dve godine ponela ovo priznanje za projekat „dm Inkubator“.
Top