24. februar 2022. Svim osnovnim školama u Srbiji obezbeđene su sadnice belog bora koje će učenici prvih razreda u isto vreme, danas između 10 i 12 časova, zajedno sa svojim učiteljima posaditi u dvorištima svojih škola.
„Gledaj kako rastemo“ je prva akcija u okviru „Velike nedelje“ projekta „Zasadi drvo“, organizovana za najmlađe školarce uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Sadnice belog bora iz rasadnika JP “Srbijašume” spakovane su u 1200 paketa i distribuirane svim osnovnim školama u Srbiji uz pomoć učenika srednje Šumarske škole iz Kraljeva.
GLEDAJ KAKO RASTEMO!
DEČIJI DAN U PRIRODI

U toku je treći talas projekta „Zasadi drvo“, koji su pokrenule kompanije Adria Media Group i dm drogerie markt, uz podršku institucionalnih partnera.
Nakon dva izuzetno uspešna talasa, koja su za nama, nastavljamo da pošumljavamo našu lepu zemlju, ali i da širimo svest o samom značaju i benefitima šuma.
Edukacija je posebno važna kada su naši najmlađi u pitanju, a uz to i igra i dobra zabava, jer tako se najlepše i najlakše uči.

Tako su 9. 10. u botaničkoj bašti „Jevremovac“ organizovane edukativno-kreativne radionice za decu predškolskog i školskog uzrasta do 4. razreda osnovne škole.

Priroda je naš izvor i naše utočište i zato je važno da se kod dece razvija navika da provode vreme u prirodi, i razviju bliskost sa njom.
Kako nam brz tempo života ne ostavlja uvek vremena da mališane usmerimo u ovom pravcu, jedan od ciljeva projekta „Zasadi drvo“ je da roditeljima bude podrška u nastojanjima da kod dece razviju naklonost i svest o prirodi.

Top