Donacija kompanije dm za hrabre male heroje: vozilo za udruženje NURDOR

Beograd, 14. mart 2022 – Hrabrim mališanima obolelim od raka i njihovim roditeljima odlazak na terapije do bolnice i nazad do njihovih domova od sada će biti mnogo lakši i sigurniji zahvaljujući donaciji kompanije dm drogerie markt. Naime, kompanija je udruženju NURDOR donirala dva miliona dinara za kupovinu kombi vozila FIAT DOBLO za potrebe prevoza dece, i na taj način je nastavila dugogodišnju podršku ovoj organizaciji.„Svesni smo, i kao pojedinci i kao kompanija, koliko je mališanima obolelim od raka, kao i njihovim najbližima, potreban svaki vid pomoći. Ovi mali superheroji, koji su prerano morali da odrastu, suočeni sa ozbiljnom bolešću, zaslužuju da im pružimo podršku kroz svaku reč i delo, da im omogućimo radost na svakom koraku, nežnost u svakom zagrljaju i poboljšamo im svakodnevicu. Deca su naše bogatstvo, izvor stalne inspiracije, ona čine čitav naš svet boljim, veselijim, vedrijim mestom za život. Ova donacija je naš način da im pokažemo da smo tu za njih i njihove roditelje, da kroz teške trenutke ne prolaze sami. I dalje ćemo se truditi da različitim akcijama, u skladu s mogućnostima, budemo tu da pružimo podršku lečenju dece obolele od malignih bolesti i unapređenju kvaliteta njihovih života i života njihovih porodica “, rekla je Jelisaveta Obradović, menadžerka ljudskih resursa.
Udruženje NURDOR okuplja roditelje i prijatelje dece lečene od kancera, s ciljem da se poboljša kvalitet lečenja i život obolelih mališana i njihovih porodica. Od 2003. godine ovo udruženje svakodnevno brine o deci i roditeljima na području cele Srbije. Kroz brojne programe NURDOR radi na tome da informiše, edukuje i osnaži roditelje i decu, ali i da svim ljudima pruži informacije o kanceru i načinu na koji mogu da pomognu.
„NURDOR već godinama pokušava da u Beogradu trajno reši pitanje prevoza dece obolele od raka. Vozila koja smo do sada koristili bila su stara, često su se kvarila, kontinuirano su stvarala troškove i nisu bila trajno rešenje. Zaista smo presrećni i zahvalni na donaciji za kupovinu novog vozila, jer ovo za nas pre svega znači sigurnost i bezbednost dece, a onda i veću udobnost i umanjenje troškova. Sada smo mirni sa saznanjem da će svako dete smešteno u našim roditeljskim kućama u Beogradu imati obezbeđen besplatan, siguran i udoban prevoz na svakodnevne terapije, bez neizvesnosti i snalaženja u hodu kada nam je vozilo u kvaru. Zahvalni smo kompaniji dm ne samo na ovoj donaciji već i na kontinuiranoj podršci i dugogodišnjem partnerstvu kom se uvek radujemo“, izjavila je Joland Korora, predsednica NURDOR-a.
Kompanija dm drogerie markt pruža višegodišnju podršku udruženju NURDOR, a osim ove donacije izdvaja se i donacija u vrednosti od 500.000 dinara kojom je dm podržao akciju za izgradnju roditeljske kuće „Pruži korak“.
Drogerijski lanac važi za jednu od društveno najangažovanijih kompanija u zemlji, koja je prošlu poslovnu godinu završila rekordnim donacijama, u ukupnom iznosu od preko 29 miliona dinara. Donacija u vidu kombi vozila samo je jedna od mnogih upućenih zajednici u kojoj kompanija posluje, uručena s ciljem da se pomogne u borbi za stvaranje što kvalitetnijih uslova kako bi deca obolela od raka imala veće šanse da pobede ovu opaku bolest.
Top